Residence Chalet Altitude

Bestemming

 1. Vervoer

  Vertrekdata bus:
  Weekreizen: de bus vertrekt telkens op vrijdagavond, de terugkomst is ruim een week later op zondag (10 dagen).
  Shortski: de bus vertrekt telkens op donderdagavond, de terugkomst is op maandagmorgen (5 dagen).
  Midweekski: de bus vertrekt telkens op zaterdagavond, de terugkomst is een week later op zaterdagmorgen (8 dagen).

  Opstaptijden en -plaatsen weekreizen (vertrek op vrijdag):

  OpstapplaatsVertrektijdBereikbaarheid
  Brugge, Parking Kinepolis*16u00kaart
  Gentbrugge, Sporthal Driebeek17u30kaart
  Antwerpen Hoboken, Sporthal 't Kiel18u00kaart
  Brussel, Oudergem Parking Delta19u00kaart
  Leuven, aan de E40 Luik ->Brussel (Texaco) 20u00kaart
  Luik, Parking Gare d'Angleur 21u00kaart

  * Opstapplaats Brugge alleen mogelijk voor vertrek lesvrije week, Krokus en 1e week Pasen.

  Voor shortski & midweek reizen zijn enkel de opstapplaatsen Gent, Antwerpen Hoboken en Leuven van toepassing.
  De opstaptijden zijn onder voorbehoud; op jouw ticket staan de juiste opstaptijd en -plaats vermeld.

  Busnummer per SMS
  Het busnummer staat niet vermeld op je tickets die je ongeveer één week voor vertrek ontvangt. De busindeling wordt namelijk in de week van je vertrek gemaakt. Daarom sturen we je ongeveer 1 dag voor vertrek een SMS (gratis). Dit is natuurlijk alleen mogelijk alswij in het bezit zijn van je juiste GSM nummer.
  Indien je zou moeten overstappen wordt dit niet gecommuniceerd in de SMS.

  Aankomsttijd bestemming:
  De verwachte aankomsttijd op de bestemming is de volgende ochtend tussen 08u00 en 10u00.

  Vertrektijd terugreis:
  Ca. 19u00 (onder voorbehoud). De monitoren zullen de dag van terugkeer het juiste uur uithangen op de Skikot infoborden.

  Verwachte aankomst in België:
  Luik 07u00, Leuven 08u00, Brussel 08u00, Antwerpen 09u00, Gent 10u00, Brugge 10u30. Dit zijn de verwachte aankomsttijden inBelgië. Tijden kunnen sterk afwijken door tal van omstandigheden, zoals weer en verkeersdrukte.

  Zaterdagbus:
  Op veler verzoek leggen wij tijdens de lesvrije week, zoals elk jaar, een zaterdagbus in voor de mensen die nog late examens hebben of gewoon direct hun appartement in willen in plaats van een dag te wachten. Deze bus vertrekt zaterdagavond naar alle Franse bestemmingen vanaf de opstapplaatsen Gent, Antwerpen en Leuven. Je betaalt hiervoor een supplement van 37,50€. Je kan tot 1 januari per email doorgeven indien je hiervan gebruik wilt maken.

  Drank in de bus:
  Bij de chauffeurs kunnen meestal diverse frisdranken en bier worden gekocht. Een uitbreiding op dit assortiment is mogelijk, echter niet standaard. Meegebrachte alcoholische dranken zijn niet toegestaan.

  Rookvrije bussen:
  Het is niet toegestaan om in de bus te roken. Natuurlijk kan er tijdens de stops buiten de bus worden gerookt.

  Bagage:
  Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van één tas of koffer van normaal formaat (max. 20 kg, afmetingen max. 80x70x30 cm), één paar ski's (met stokken en schoenen) of één snowboard (met schoenen) en handbagage (max. 2 kg). In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.). Neem je een snowboard mee, dan ben je verplicht om de bindingen van het board af te halen. Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in je bagage te stoppen. Indien je te veel bagage hebt, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorg er altijd voor dat er labels aan je bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijkvoor jouw bagage.

 2. Skipas

  De 6-daagse skipas is bij de reissom inbegrepen. Het is mogelijk om je skipas te upgraden naar een 7- of 8-daagse skipas tijdens het boekingsproces. Let wel. Ter plekke gelden ander tarieven. Het is dus beter om dit nu reeds bij je boeking aan te vragen. (Makkelijk aan te vinken in stap 1 van het boekingsproces)

  Bij de normale week-ski is de 6-daagse skipas Val Thorens bij de reissom inbegrepen de rtski is de 3-daagse skipas Val Thorens bij de reissom inbegrepen.
  Bij de Midweekski is de 6-daagse skipas Val Thorens bij de reissom inbegrepen.

 3. Skilessen

  De lessen in Frankrijk worden gegeven door gediplomeerdemonitoren van de Franse skischool aan groepen van +/- 8 personen. Het voordeel van een lokale skischool is dat zij wettelijk toestemminghebben om les te geven en het gebied natuurlijk erg goed kennen. Delessen worden niet alleen in het Frans aangeboden, maar vaak ook in het Engels en soms in het Nederlands.
   
   
  De lessen worden gegeven op 3 verschillende niveaus:beginner, gemiddeld of gevorderde. Bepaal aan de hand van onderstaandetabel je niveau:

  CategorieErvaringLesmaterie
  Beginner0-1 week Materiaal, glijden enbochten maken
  Gemiddeld1-3 weken Opdoen van bochtenkennis opblauwe en rode pistes
  Gevorderde3-5 weken Perfectioneren vanbochtenkennis op alle pistes


  Totally heeft geen invloed op de lestijden. Deze worden bepaald door de ESF.

 4. Materiaalhuur

  Via Totally kun je bij de boeking je ski- en/of snowboardmateriaal huren aan een zeer voordelig tarief. De prijs voor het huren van het materiaal wordt in België al betaald. Wij staan dan garant dat je materiaal in voldoende maten beschikbaar is. Wij raden je aan het huurmateriaal via Totally te bestellen en niet in België te huren. Op die manier hoef je tijdens de reis naar de Alpen niet met je materiaal te sleuren. Bovendien kan je bij problemen altijd ter plaatse je materiaal wisselen.

  Onze partner ter plekke voor het huren van materiaal is het hoog aangeschreven SKISET.

  De volgende types materiaal zijn er te boeken:

  Brons

  • Materiaal dat geschikt is voor de beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders. Dit materiaal is extra wendbaar, zodat het maken van bochten en het afremmen goed onder de knie te krijgen is. Ook is het parallel skiën met deze ski's goed mogelijk.

  Zilver

  • Materiaal dat uitstekend geschikt is voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Dit materiaal is wendbaar, maar ook zeer geschikt om de bochten scherp in te kunnen snijden. Ook op hoge snelheid hebben deze ski's een zeer goede performance.

  Goud

  • Deze ski's en snowboards zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en geschikt voor de gevorderde wintersporter. Tevens geschikt voor skiërs die het parallel skiën onder de knie hebben. Dit comfortabele materiaal is bruikbaar op alle pistesoorten en onder alle sneeuwcondities.

  Diamond

  • Deze high performance ski's en snowboards met de nieuwste technologie zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor de meest ervaren wintersporters. Tip! Geef bij onze verhuurpartner graag jouw specifieke wensen voor gebruik aan (bijvoorbeeld offpiste), zodat zij het juiste materiaal voor je selecteren.

  * Wanneer je skimateriaal bijboekt van de klasse ‘Goud' of ‘Diamond' kun je dit één keer per week gratis inruilen voor bijvoorbeeld snowboardmateriaal of free ride ski's (niet in het weekend).

 5. Maaltijden

  Foodpacks

  Iedereen weet hoe duur de supermarkten in Frankrijk zijn en hoe moeilijk het is om hier de juiste ingrediënten bij elkaar te vinden. De Skikot Foodpacks zijn hiervoor een goed en voordelig alternatief. Het standaard pakket bevat de gangbare gerechten. Een uitgebreider Foodpack is de Gourmet formule. Voor de vegetariërs bestaat er een Foodpack Vegetarisch (Gourmet-stijl).

  4 formules met telkens een verschillend menu

  1. Foodpack Standaard : 59 euro

  2. Foodpack Gourmet : 79 euro

  3. Foodpack Vegetarisch : 79 euro

  4. Foodpack Savoyard: 89 euro


  Een complete 6-daagse formule: kwaliteit, gemakkelijk, snel en goedkoop ! Perfect om het beste uit jouw vakantie te halen.
  • Kwaliteit want het pakket is gemaakt door een traiteur, de gerechten zijn op basis van verse producten, de hoofdgerechten zijn vacuüm verpakt en alles wordt getransporteerd in een gekoelde vrachtwagen.
  • Gemakkelijk want het wordt geleverd op de zaterdag van aankomst op de bestemming en het bevat maaltijden voor de hele week.
  • Snel omdat je niet hoeft te winkelen en omdat je enkel de maaltijden moet opwarmen.
  • Goedkoop want de prijzen op de bestemmingen zijn vaak heel hoog.

 6. Ligging

  afstand tot centrum: circa 400 meter * afstand tot skipiste circa 100 meter * afstand tot skilift circa 300 meter * afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 200 meter